Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,84
Doyuran Pasta

Doyuran Pasta

Tarifin Öyküsü

Doyuran Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 650 gram bölünmüş kakaolu veya çikolatalı kek 7 su kadehi
  • 50 gram tereyağı
  • 160 gram bitter çikolata
  • 100 ml. krema
  • 50 gram süt 1/2 yarım çay kadehi
  • 1,5 çay kadehi kıyılmış ceviz
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kahvaltılık krem çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Doyuran Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle keki mutfak robotunda dağılın.
  2. Kremayı ve tereyağını ufak bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın.
  3. Ocağın altını kapatıp dağılarak küçülttüğünüz bitter çikolata isterseniz yarısı sütlü olabilir. ve krem çikolatayı ilave edip karıştırın.
  4. Genişçe bir kaba kek kırıntısını koyup üzerine ılıtmış olduğunuz krema, tereyağı, çikolata karışımını dökün.
  5. Sonra süt, kakao, portakal kabuğu rendesi, hindistan cevizi, tarçın ve kıyılmış cevizi ilave edip kaşıkla karıştırın.
  6. Tezgaha streç folyo açıp, karışımı silindir oluşturacak biçimde kaşıkla koyun.
  7. Folyoyu iki yanından kapatarak kenarlarından büzün.
  8. İçinde boşluk kalmaması için elinizle tezgah üzerinde, muntazam bir silindir oluşturacak biçimde yuvarlayın.
  9. Buzdolabına kaldırıp en az 4 saat bekletin. veya derin dondurucuda servis yapmadan evvel ganajı hazırlayın.
  10. Bunun için, kremayı ufak bir tavada ısıtın.
  11. Ocağı kapatıp içine çikolatayı ilave edin.
  12. Süratlice karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
  13. Dolaptan ruloyu çıkarın ve folyoyu açıp 1 parmak genişliğinde dilimleyin.
  14. Dilimleri ganaja daldırıp dilediğiniz biçimde süsleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın