Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Donut Tarifi

Donut Tarifi

 Merhaba sevgili bayanlar sizin için bugün oldukça farklı bir hamur işi tatlı tarifi hazırladım. Sanırım Donut  Tarifi sizlere de benim gibi öbür ve öbür bir ad olarak gelmiştir. Belçika tatlısı olarak  duyduğum ama daha çok Amerikan çöreği olarak anılan bu mükemmel hamur işini mutlaka denemenizi öneririm. Yapımı biraz baskı gibi görünse de, sitemizde bulunan  derece derece resimler doğru rahatla uygulanabilecek bir tanımlama.  Tatlı ve tuzlu özelligini bünyesinde içeren, bol kalorisi olan kahvaltı çöreği tat alma zevkinize hitap ediyorsa denemenizde fayda var.

Amerikan filmlerinde görmüşsünüzdür, kahvelerini yudumlarken (bilhassa kahvaltıda) bu tatlı çörek ” doughnut” olarakta yazıldığı görülür. Bambaşka kültürlerin mutfakları ilginizi çekiyorsa Donut tarifini denemenizi nasihat ederiz. Kolay gelsin..

Donut Tarifi için malzemeler

175 gram  tereyağı
1 su bardağı  şeker
250 gram  (1 su bardağı ) ılık süt
2 tane  yumurta
tuzlu
1 tatlı kaşığı kuru maya  yaş maya ile yapacaksanız  mayanın dörtte birini kullanınız
4-5 su bardağı  un (yumuşak bir hamur olacak unu ona göre ayarlayınız)
Üzeri için:

Şamfıstığı, çikolata, fındık ,  pudra şekeri ve çikolata

 

Donut Tarifi

Karıştırma kabına oda ısısında olan tereyağı alalım üstüne yumurtaları kıralım. Sonra sırası ile şeker tuz, may, ılık süt ekleyelim tamamen elimizle ayrıntılarıyla karıştıralım. Unu gitgide ekleyerek yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Takriben beş dakika yoğuralım, üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru (hamur 2 katına çıkmışsa mayalanmış demektir)  bol unladığınız bir zemine hamuru alalım, merdane yardımı ile  bir santim kalınlığında açalım. Açtığımız hamurdan önce büyük kadeh yardımı ile dairesel şekiller keselim sonradan ufak bir kadeh yardımı ile ortalarını kesip çıkaralım. Bu işlemi kalıplarla yaparsanız daha basit oluyor.

Hazırladığınız donutları tepsiye dizelim, üzerini örtelim bir zaman mayalanmaya bırakalım. Mayalanmış olan simitleri 200 derecelik ısıda kızarana dek pişirelim. Piştikten daha sonra üstüne su serpiştirip üzerini örtelim azıcık bekletelim. Biz giderken çikolatayı benmari usulü eritelim. Ilınan donutların üzerine çikolata sürelim dilediğiniz şekilde süsleyerek servise sunalım, taze tüketilirse tadına doyulmaz.

Sağlık Durumu olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Donut donut tarifi
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın