Malzemeler
Hamuru için
Kızartmak için
Üzeri için
Yapılışı
Donut hamurunu hazırlamak için gerekli olan un haricindeki malzemeler derin bir yoğurma kabı içerisinde karıştırılır.
Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir.
Mayalanan hamur düz bir zemin üzerine alınır ve merdane yardımı ile 1 santim kalınlığında açılır.
Açılan hamur bardakla veya yuvarlak bir kalıp yardımı ile kesilir ve ortası küçük bir kapak yardımı ile çıkartılır.
Şekillendirilen hamurlar mayalanması için biraz bekletilir.
Mayalanan hamurlar kızgın yağ içerisinde arkalı önlü çevrilerek kızartılır ve havlu kağıt üzerine çıkartılır.
Kızartılan halka şeklindeki hamurlar soğuduktan sonra, üzerileri benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır ve pasta süsleri ile süslenir.
Hazırlanan donut, üzerindeki çikolata donduktan sonra, servise sunulur. Afiyet olsun.