Dondurulmuş Yoğurt Cupcake Tarifi İçin malzemeler
- 250 g yoğurt
- 10 adet çilek
- 1/2 adet muz
- 1/2 bardak damla çikolata
Dondurulmuş Yoğurt Cupcake Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muz ve çilekleri mutfak robotuna koyun ve püre haline getirin.
- 12 adet mini silikon cupcake kalıbını yarılarına kadar yoğurtla doldurun.
- Üzerine birer kaşık meyve püresi koyun. En son birer çay kaşığı yoğurt ilave edin.
- Son olarak üst kısımlarına damla çikolata serpiştirip buzlukta dondurun.
- Harcamadan 10 dk evvel buzluktan çıkararak hafif yumuşamalarını bilave edin.
- Dilerseniz, damla çikolata yerine çikolata sosu ile lezzetini arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Dondurulmuş Yoğurt Cupcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Muz ve çilek yerine, şeftali, kivi, kavum gibi değişik malzemeler de ekleyebilirsiniz.
- Yoğurdu kaplara doldurmadan evvel kesinlikle çırpın. Böylece kıvamı daha çabuk tutacaktır.
- Dondurulmuş cupcakeleri basitçe çıkarabilmek için, kesinlikle silikon kaplar kullanın.
- Dilerseniz sade yoğurt yerine, meyveli yoğurt da kullanabilirsiniz.
- İçinin sıvı olması için frambuaz veya böğürtlen sosu ile tatlandırabilirsiniz.
1 Porsiyon Dondurulmuş Yoğurt Cupcake Kaç Kaloridir?
Dondurulmuş yoğurt cupcakelerin bir porsiyonu, takribî 120 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori bedeline sahip olan meyveli yoğurt tarifini de deneyebilirsiniz.
Kilo hakimiyetini sağlamak ve fit olmak için öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz hafif tarifler arıyorsanız, perhiz yemekleri sayfamızdan esin alabilirsiniz.