2 kutu dondurma istediğiniz çeşit olur, tarifte çikolatalı dondurma ve bisküvili vanilya dondurma kullanıldı. Her kolide takribî 6 su kadehi dondurma vardi. Kullanılan kelepçeli kalıbın ebadına göre malzeme ölçüyü değişir.
30-40 tane kaymaklı bisküvi
10 tane kadar sade bisküvi her çeşit olur
1 su kadehi hırpalanmış ceviz, fındık veya fıstık
1 su kadehi damla çikolata
Üzeri için ekstradan çikolata ziyneti veya damla çikolata
Dondurmalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Kelepçe kalıbın içine streç geçirilir ve tabanı kaplayacak biçimde kaymaklı bisküviler dizilir takribî 20-22 tane kadar.
Bir kutu dondurma bisküvilerin üzerine dağılır ve kaşığın art ile iyice bastırılır şayet dondurma kaşığa yapışıyorsa kaşık suya bandırılır.
Dondurmanın üzerine bir kadeh ceviz veya fındık serpilir, damla çikolata konur ve 10 tane kadar kırılmış sade bisküvi dağılır.
İkinci kolideki dondurma da bisküvilerin üzerine ilave edilir.
Geride kalan kaymaklı bisküviler pastanın en üstüne ziynet olarak dizilir ve çikolata parçalarıyla süslenir.
Buzlukta en az iki saat bekletilir.
İyice dondurulmuş olan pasta kelepçeli kalıptan çıkartılır ve streci alınır.
Dilimlenmeden evvel 5 dakika dışarıda bekletilir.
Donmuş meyvelerle veya krema ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Bu tarif çocukların doğum günü pastası olarak da yapılabilir, çok seveceklerinden belirlim :