Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %-0,06
Dondurmalı Çilekli Kadayıf Topları Tarifi

Dondurmalı Çilekli Kadayıf Topları Tarifi

Merhaba, Türkiye’nin en hoş yemek yemek sitesi E-Tarifler takipçileri bugün sizlerle Dondurmalı Çilekli Kadayıf Topları Tarifi ile birlikteyiz. Şık sunumu ile göz dolduran bu betimleme tam yaz için düşünülmüş. Bu şerbetli, muhallebili ve de dondurmalı tarife kim hayır diyebilir ki. Bilhassa akşam konuk alacaksanız bu sunumu müthiş tatlı tarifi sizin yüzünüzü ağartaçak tarzda bir tanım. Biraz zahmetli de olsa inanın değiyor, yemekler yendi, kahvenin yanında gururla verebileceğiniz sunumu es geçmeyin ve uygulayın.

Akşam konuk alacaksanız, inanılmaz sunumları ile uyarı ceken  Et katagorisinden  Köfte tariflerine göz atmanızı tavsiye ederiz. Tekrar şık sunumu bolca olan Hamur işi tarifleri katagorimizden Pilav tarifi seçebilirsiniz. Bol farklı alanlara yönlendirilmiş Salata Tarifleri katagorimizden görselliği öne meydana çıkan Patates Pastasına bir göz atın deriz. Sos tariflerine ihtiyacınız varsa, sos tarifleri katagorimize yeni eklenen tariflerimiz var, bilginize. Dondurmalı Çilekli Kadayıf Toplarının yanına servis edeceğiniz dondurmaları Dondurma tarifleri Katagorimizden seçerek yapabilirsiniz. Afiyetle, basit gelsin…

Dondurmalı Çilekli Kadayıf Topları Tarifi için malzemeler

300 gram kadayıf
1 yemek yemek kaşığı tereyağ

Kreması için araç gereç

2.5 su bardağı süt
1 yemek yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
1 nehir bardağı toz şeker
Tatmin Edici miktarda damla sakızı

Şerbeti için malzeme

2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Üzeri için araç gereç
Dondurma, çilek, nane

Dondurmalı Çilekli Kadayıf Topları Tarifi

Kadayıfları mutfak tezgâhının üstüne lif lif ayırın. Erittiğiniz tereyağını üstüne döküp elinizle ayrıntılarıyla harmanlayın. Üstüne bir kapak veya tepsi kapatıp, kremayı pişirmeye başlayın. Tencereye soğuk sütü, unu, pirinç ununu, nişastayı, damla sakızını, toz şekeri, yumurtanın sarısını koyup ayrıntılarıyla mikserle çırpın. Ardındaki karışımı ocağa koyup karıştırarak pişirin. Pişip koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İlk ilk kez harmanladığınız üzeri kapalı bekleyen kadayıflardan bir parça koparın ve kahve fincanının içine kuş yuvası gibi ortasında boşluk bırakarak, fincandan taşacak şekilde yerleştirin. Kadayıfın ortasındaki boşluğa hazırladığınız kremadan koyun ve üzerini sarkan kadayıflarla kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine fincanı zıt çevirerek tel kadayıf toplarını hepsini tepsiye bu şekilde sıralayın. Evvelden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına kadayıf tepsisini sürün ve iyice kızarana dek pişirin. Bu sırada şerbetini yapmaya başlayın
Su ve toz şekeri bir tencereye koyup kaynatın ve ılıması için kenara alın. Kadayıflar fırından çıktıktan sonradan bir zaman ılımasını bekleyin ve ardından ılımış olan şerbeti kadayıfların üstüne dökün. Kadayıf toplarınız soğuyunca servis tabağına alın ve üstüne bir kaşık dondurma koyun onun üstüne de çilek dilimi veya mevsim meyvesi koyarak servis edin. Sağlık olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın