İlk önce çikolatamızı benmari usulü ile eritelim. Derin bir kase kullanmanızı öneririm. Çorba kasesi gibi.
Çikolatalarımız erirken balonlarımızı kase boyutunda, ne büyük ne küçük şişirelim. Ben normal balon kullandım. Su balonu değil.
Eriyen çikolatamızı bir güzel karıştıralım.
Yıkayıp kuruladığımız balonların dışını sıvı yağ ile hafifçe yağlayalım.
Daha sonra balonları çikolataya bulayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizin üzerine geniş aralıklarla birer tatlı kaşığı eriyen çikolatadan koyalım.
Çikolataya buladığımız balonları tepsiye koyduğumuz çikolataların üzerine yerleştirelim.
Tamamladığımız balonları buzluğa koyalım.
Donan balonlu çikolataları dışarıya çıkaralım. Balonların yavaşça havasını alalım ve hiç müdahale etmeyelim.
Balonlar, yağladığımız için yavaşça kendiliğinden ayrılacaktır. Müdahele ederseniz kırılacaktır. (- buzluktan çıkardıktan sonra beklememizin amacı kasemizin kırılmaması. İlk çıkardığımız zaman sanki kesin kırılacakmış gibi görünüyor, gergin gergin duruyor ama öyle değil. , dışarıda bekleyen çikolata yumuşamaya başlayıp yağını salmaya başladığı zaman balonlar kendiliğinden ayrılıyor. ).
Yaklaşık yarım saat kırk beş dakika sonra balonlar sönmüş olarak içinde sizin kendilerini almanızı bekliyor olacaklar. ☺️.
Çikolata kaselerimizi tekrar buzluğa atalım.
Sıra içini zenginleştirmeye geldi. Tabanına biraz krem şanti onun üzerine meyve dilimleri tekrar krem şanti ve tekrar meyve dilimleri.
En üzerine de mısır gevreği, krem şanti, dondurma ve oreolu milka. 🙂