Bal çeşitleri ile hazırlayacağınız tariflerle de sıhhatli iftar lezzetleri sunabilirsiniz. Sütü ısıtıp balı ilave edip karıştırın.
Bir güllaç yaprağını dikdörtgen tepsiye yerleştirin. Üzerine kepçe ile ballı süt dolaştırın. İki yaprağı da aynı biçimde yerleştirerek süt ile nemlendirin.
Kocaman hırpalanmış cevizi üzerine serpiştirip kalan güllaç yapraklarını da teker teker yerleştirip süt ile nemlendirin.
En üste kalan sütü döküp buzdolabında soğumaya vazgeçin. Güllacı dilimleyip servis tabağına alın.
Üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirip bal dolaştırın. Toz fıstık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Ana malzemeleri güllaç yaprağı, süt ve ceviz olan konut imali cevizli güllaç tarifini de anekdotlarınız arasına ilave edin.