Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,33
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,00
Dondurmalı Ayvalı Strudel

Dondurmalı Ayvalı Strudel

Dondurmalı Ayvalı Strudel Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  •  2 su kadehi un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı akışkan yağ
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam toz şeker
  • Yarım çay kadehi su

Ayvalı karışım için:

  • 3 orta boy ayva
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 50 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı esmer toz şeker tepeleme
  • 1 su kadehi kuru üzüm
  • 2 çay kaşığı tarçın

Servis için:

  • Pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı krema
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Vanilyalı dondurma

Dondurmalı Ayvalı Strudel Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin. Yumurtayı, şekeri ve akışkan yağı ilave edin.
  • Azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru top biçiminde derleyip üzerini bir bezle örtün. Oda ısısında bu biçimde yarım saat kadar dinlendirin.
  • İç malzemesi için ayvaları yıkayıp süzün. Kabuğunu atayıp küp biçiminde doğrayın ve galeta ununa bulayın.
  • Şeker ile tereyağını tavada eritin. Ayvaları ve kuş üzümlerini ilave ederek 10 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, tarçını ilave edip tatlandırdıktan sonra ılınmaya bırakın.
  • Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Oklava dayanağı ile yuvarlak ve ince bir hamur açın.
  • Ayvalı karışımı kaşık dayanağı ile hamurun üzerine denk ayrılacak biçimde serpin. Hamurun iki ucundan yakalayıp rulo biçiminde sarın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Fırından alıp sıcakken üzerine pudra şekeri serpin. İsteğe göre rendelenmiş limon kabuğu ile tatlandırılıp çırpılmış krema ve vanilyalı dondurma ile beraber ılık olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın