Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin. Yumurtayı, şekeri ve akışkan yağı ilave edin.
Azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru top biçiminde derleyip üzerini bir bezle örtün. Oda ısısında bu biçimde yarım saat kadar dinlendirin.
İç malzemesi için ayvaları yıkayıp süzün. Kabuğunu atayıp küp biçiminde doğrayın ve galeta ununa bulayın.
Şeker ile tereyağını tavada eritin. Ayvaları ve kuş üzümlerini ilave ederek 10 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, tarçını ilave edip tatlandırdıktan sonra ılınmaya bırakın.
Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Oklava dayanağı ile yuvarlak ve ince bir hamur açın.
Ayvalı karışımı kaşık dayanağı ile hamurun üzerine denk ayrılacak biçimde serpin. Hamurun iki ucundan yakalayıp rulo biçiminde sarın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Fırından alıp sıcakken üzerine pudra şekeri serpin. İsteğe göre rendelenmiş limon kabuğu ile tatlandırılıp çırpılmış krema ve vanilyalı dondurma ile beraber ılık olarak servis yapın.