İlk evvel yumurtalarımızı köpürene kadar 5 dk çırpıyoruz.
Daha sonra şekeri ve vanilyayı ilave edip 2-3 dk daha çırpıyoruz.
En son krem santiyi ve sütü de ilave edip 15 dk ara ara Mikseri dinlendirerek çırpıyoruz. Zira mikser çok ısınıyor.
Fotoğrafta gösterdiğim kıvama gelince karışımımızı 3 ayrı kaba ayrılıyoruz.
Kakolu için 3 tatlı kaşığı kakaoyu koyup mikserle hoşça çırpıyoruz ve donduracağımız kabımıza alıyoruz. Ben daha önceki dondurma kaplarına koydum.
Antep fıstıklı için 8 tatlı kaşığı antep fıstığı koyup mikserle çırpıyoruz ve donduracağımız kabına alıyoruz.
En son ayırdığımız karışımımıza ben hiç bir şey ilave etmedi siz isterseniz limon kabuğu veya istediğiniz her hangi bir şey ilave edebilirsiniz.
Onuda donduracağımız kabına alıp dolabın izin buzluk kısmına kaldırıyoruz.
Takribî 4 buçuk-5 saat buzlukta beklettikten sonra servise hazır. Ben köy yumurtası ve yağlı köy sütü kullandım şayet öyle bir olanağınız varsa daha hoş olacaktır emin olun.