300 gram çikolata rastgele olabilir ben beyaz çikolata kullandım bu seferlik
Yeterince dondurma çubuğu
Dondurma Seklinde Truff KekHazır Kekten Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk evvel uygun bir kaba kekinizi ayrılın ve labne peynirimizi ilave edip iyice karıştırın.
Hoş ve yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünden azıcık daha büyük parçalar alıp sıkıca yuvarlayın ve sonrada mercimek köfte yaparcasına uzunlaşma avucunuzun içinde sikip sekil verin.
Şimdi mutfak tezgâhına alın ve bir bıçak takviyesiyle her kenara kalıp örneği başın/sıkılaştırın keki ve sekil verin.
Bunu her yaptığınızda öbür elinizle üzerine usulca basın.
Fotoğraflara bakın, biçim verdikten sonra çubukları tek tek alttan içine yerleştirin ve her kekimizi derin dondurucuya kaldırın.
En az 1 saat orda kalsınlar bütün buzlaşıp sertleşsinler.
Çıkartma müddetine yakın çikolatanızı eritin ve bir kadehe dökün.
Keklerinizi simdi çıkartın ve tek tek her yere dokunacak biçimde kadehe bandırın.
Keklerin buz hali sayesinde elinizde hemen sertleşecektir çikolatamız.