Merhaba kıymetli takipçilerimiz, yaz kış tüm aile severek yiyebileceğiniz bir pasta tarifi yerine getirmek istiyorsanız, Dondurma Pastası Tarifi denemenizi nasihat ederiz. Dondurma Pastası yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var, onlara uyarı ederek yaparsanız lezzetli bir pasta yaparsınız. Biz pastayı hazırlarken 20 cm lik bir kelepçeli pasta kalıbı kullandık. Burada uyarı edeceğiniz en kayda değer kurallardan bir her birine dondurma katmanlarını oluşturduktan daha sonra bir arz dolapta bekletmeniz. Bekletmeniz renklerin birbirleriyle karışmasını engelleyecektir. Süslerken biz ceviz, çikolata ve antep fıstığı kullandık, siz isterseniz ayrı malzemelerle süsleyebilirsiniz. Dondurma Pastasının en önemli püf noktası dondurmayı eritmeden tüketmeniz.
1 tane, tek kat pastaban
750 gram, sade dondurma
750 gram, fıstıklı dondurma
750 gram, çilekli dondurma
100 gram, parça çikolata (bitter)
Ceviz (dövülmüş)
Antep fıstığı (toz)
Hazır aldığınız pastabanı, kelepçeli kalıbınızın ölcüsüne göre kesiniz ve kalıbının içine yağlı kağıt serdiğimiz kalıba pastabanı yerleştirelim. Üstüne önceden buzluktan çıkardığımız vanilyalı dondurmadan koyalım, ve kaşık yardımı ile dondurmayı yayalım. Vanilyalı dondurmanın azıcık donması için bir süre buzluğa koyalım. Donduktan daha sonra, bir sure beklettiğimiz çilekli dondurmayı ikinci katına koyalım, kaşıkla yayalım bu katında donması için buzlukta bekletelim. Donduktan sonradan son kat olarak fıstıklı dondurmayı ilave edelim kaşıkla yayalım tekrar buzdukta donması için buzluğa koyalım, asgari bir gece bekletelim. Bu bekletme işlemini şeklini iyi alması için uyguluyoruz.
Dondurma pastasını nasıl servis edeceğiz?
Ilk Kez çikolatayı benmari eritelim. Benmari usulü nasıl yapılır? bir tencereye yarısına değin su koyalım yüksek ısıda bir oçağa alalım, tencerenin üzerine ısıya dirençli bir cam kaseyi oturtalım, kaseye parçaladığınız çikolataları ilave edelim erimesini bekleyelim. Çikolatalar eridikten sonra pasta servisine geçebiliriz.
Dondurmalı pastamızı dilimlere ayıralım, servis tabağına alalım üzerine erittiğimiz çikolata gezdirelim, arkasında ceviz ve antep fıstığı serpelim bekletmeden servise sunalım. Sağlık Durumu olsun.