Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Dondurma Kızartması

Dondurma Kızartması

Dondurma Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Birey rakamına göre Maraş dondurması
  • 1 kase taze kadayıf dondurucuda 1 saat beklemiş olması lazım
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yumurta akı
  • Kızartmak için akışkan yağ

Dondurma Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dondurmalara top biçimi verilir .
  2. Bir kaseye yumurta akı ayrı kaseye de kadayıfları çok minik olmayacak biçimde bölüyoruz.
  3. İçine galeta ununu ve şekeri ilave ediyoruz .
  4. Dondurma toplarını evvel yumurta akına ,ardından kadayıfa her tarafına gelecek biçimde bulanır .
  5. Tekerrür yumurta akına tekerrür kadayıfa bulanır .
  6. Dondurma strecin üzerine alınır.Ağzını kıvırarak kapatılır.
  7. Kadayıfların dondurmaya iyice yapışması sağlanır dondurmalar bitene kadar aynı harekâtı uyguluyoruz.
  8. En az 3- 4 saat dondurucuda dinlendikten sonra çıkarıyoruz.
  9. Çukur bi tava veya tencerede iyice ısınmış bol yağ ile takribî 25- 30 saniye her yeri tamamen kızarana kadar çevire çevire kızartıyoruz.
  10. Üzerine dilediğiniz gibi çikolata sosu karamel sosu meyve ile süsleyebilirsiniz hemen bekletmeden servis edilir. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın