Dondurma Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Cevizleri toz haline getirmeden ufak parçalar halinde 1 su kadehini doldurcak biçimde ufalayın.
Daha sonra 3 yemek kaşığı tereyağını eritip ardından cevizleri üzerine dökelim.
Hafif kavrulunca 1, 5 su kadehi irmiğimizi üzerine ilave edip kısık ateşte devamlı kavurun rengi sarih olduğu için irmiğin koyulaşıncaya dek karıştırma harekâtına devam edin. Bir yandan bir tencereye 1, 5 su kadehi süt, su ve toz şekeri koyalım.
Şeker eriyinceye dek karıştırıp kaynamaya vazgeçelim.
Bir yandan irmik rengini alınca kaynamış sosumuzdan 1 kepçe alıp irmiğin üzerine ilave edin fakat bu islemi yaparken yavaş ve dikkatli olun.
Yavaş yavaş tencerede karışımı irmiğe ilave edelim. Tam sosu ilave ettikten sonra azıcık daha karıştırıp altını kapatıp 5 dk dinlenmeye birakin.