Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %1,61
  • ALTIN
    %2,25
  • BIST
    %0,45
Dondurma Asıl Pastane Dondurması

Dondurma Asıl Pastane Dondurması

Dondurma Asıl Pastane Dondurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre bütün yağılı süt köy sütü kullandım
  • 2 tatlı kaşığı salep saf salep tozu
  • 2. 5 su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya

Dondurma Asıl Pastane Dondurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Salep, vanilya ve 2 kaşık toz şeker karıştırılır bir kapta.
  2. Daha sonra bir kadeh süt ile karışımı çözün ve bekletin.
  3. Kalan sütü bir tencereye alin ve kaynatın.
  4. Kaynamakta olan süte kalan toz şekeri ilave edin.
  5. Daha sonra karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin.
  6. Sonra sütü kısık ateşte 40 dk kadar kepçe ile savurarak karıştırılır.
  7. Bu biçimde kaynatmaya devam edilir.
  8. Ocağın altını kapattıktan sonra yeniden 5 dakika kadar ılıyana kadar karıştırılır.
  9. Soğumaya surat yakalamış olan dondurmamızın ağzını kapatın ve buzluğa koyun.
  10. 2 saate bir çıkarın mikserle çırpın.
  11. Mikserle çırpılmayacak kadar sertleşme olduğunda büyük bir servis kaşığıyla vurarak çırpın.
  12. Kaşıkla karışmayacak kıvama geldiğinde dondurmanız hazırdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın