Sütü, şekeri ve sahlebi tencereye alıp, kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra, 10 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz.
Bir kaba boşaltıp, oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz ve oda sıcaklığına gelen dondurmamızı, dondurucuya koyuyoruz. Ben dikdörtgen borcam seçim ettim.
2 saat bekledikten sonra çıkarıp, mikser ile 2 dakika süresince çırpıyoruz ve tekerrür dondurucuya koyuyoruz.
3 saat bekledikten sonra tekerrür çıkarıp, mikserle 2 dakika karıştırıyoruz.
Dondurucuya koyup 2 saat bekledikten sonra, tekerrür mikserle karıştırıyoruz.
Son kere dondurucuya koyup, 4 saat bekledikten sonra, afiyetle yiyebilirsiniz.