Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Dondurma

Dondurma

Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre yağlı süt Ben sarih süt kullandım
  • 1 kutu200 mlakışkan krema
  • Yarım su kadehinden 1 parmak fazla şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli sütlü çikolata
  • 1 koli bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı su

Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çikolatalar, su ve tuz hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır ve pişirilir. Altını kapatınca içine.
  2. 1 koli sütlü çikolata.
  3. 1 koli bitter çikolata.
  4. 3 yemek kaşığı su.
  5. Bir tutam tuz ilave edilerek iyice karıştırılır.
  6. Soğuyana kadar ara ara karıştırılır kabuk yakalamasın diye. Soğudukdan sonra ben çırpma kabıma aldım daha kolay olacağı için.
  7. Kaba boşaltılır ve buzluğa kaldırılır.
  8. 2- 3 saat ara ile 3-4 dakika kadar blendirda çırpılır. Bu operasyon en az 4 5 kere yapılmalı yoksa buz meblağ.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın