İki kutu kremşantiyi bir buçuk su kadehi sütle çırpın.
Yumurtaların beyazına bir fiske tuz atıp 6-7 dk çırpın.
Sarılarının üzerine 3/4 su kadehi şeker ile çırpın.
Hepsini büyük bir kasede karıştırıp vanilin koyup 3-4 dakika süratli devirde çırpalım.
Krema kıvamına gelince dört kaseye ayıralım.
Bal ve cevizi katıp karıştırın.
Bir tane kırmızı pancarı rendeleyip suyunu sıkın ve ister çilek ister vişneyi minik minik doğrayıp ikinci dondurmayı renklendirin.
Kakao ve damla çikolatayla 3. Aromayı yapın.
Bir limon kabuğunu rendeleyin ve yarım limonu sıkın.
Dört ayrı aroma elde ederek harika bir dondurma sevinci çıkarın. Gizleme kaplarına koyduğunuz dondurmaları buzlukta en az iki saat dondurun ve afiyetle yiyin.