Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Dondurma

Dondurma

Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 3/4 bir yarım+bir çeyrek su kadehi şeker
  • 1 buçuk su kadehi soğuk süt
  • 2 kutu kremşanti
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4-5 adet ceviz
  • 1 adet kırmızı pancar
  • 1 avuç donmuş vişne veya taze çilek
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 adet limon

Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İki kutu kremşantiyi bir buçuk su kadehi sütle çırpın.
  2. Yumurtaların beyazına bir fiske tuz atıp 6-7 dk çırpın.
  3. Sarılarının üzerine 3/4 su kadehi şeker ile çırpın.
  4. Hepsini büyük bir kasede karıştırıp vanilin koyup 3-4 dakika süratli devirde çırpalım.
  5. Krema kıvamına gelince dört kaseye ayıralım.
  6. Bal ve cevizi katıp karıştırın.
  7. Bir tane kırmızı pancarı rendeleyip suyunu sıkın ve ister çilek ister vişneyi minik minik doğrayıp ikinci dondurmayı renklendirin.
  8. Kakao ve damla çikolatayla 3. Aromayı yapın.
  9. Bir limon kabuğunu rendeleyin ve yarım limonu sıkın.
  10. Dört ayrı aroma elde ederek harika bir dondurma sevinci çıkarın. Gizleme kaplarına koyduğunuz dondurmaları buzlukta en az iki saat dondurun ve afiyetle yiyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın