2 kadeh süte vanilyayı ilave edip kaynamaya vazgeçin. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin. Karışımı tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Bir tencerede 4 yumurta sarısı ve tozşekeri mikser ile süratlice çırpın. Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek karıştırmaya devam edin. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup benmari usulü kısık ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin. Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya vazgeçin. Üzerinin kaymak yakalamaması için arada bir karıştırın. 200 g süt kremasını ayrı bir kasede mikser ile hafifçe çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin. Karışımı derin bir sırça kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Karışım derlemeye başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikser ile birkaç dakika daha çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örterek buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekerrür çıkarıp karıştırın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma harekâtını yineleyin. Hazırladığınız dondurmayı alüminyum gizleme kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin. Kalpli şekerlemelerle süsleyerek servis yapın.