60 gr sütlü çikolata fındıklı, fıstıklı çikolata çok daha hoş olur
Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Evvel sütü tencere koyup, kaynatmaya vazgeçelim.
Kaynadıktan sonra 15 dakika orta ateşte kaynatalım, süt 1 parmak azalana kadar.
1 su kadehi şekerin yarısını ve vanilyayı sütün içine karıştıralım.
Sonra 4 yumurta sarısı ve kalan yarım su kadehi şekeri mikserle rengi açılana kadar çırpalım.
Tenceredeki sütlü karışımdan kaşık kaşık alarak yumurtalı karışıma döküp, karıştıralım ki yumurtalı karışım yavaş yavaş ılıklaşsın yoksa birden tencere boşaltırsak yumurtalar işlevini yitirir.
Ilıyan yumurtalı karışıma sütün tamamını boşaltıp mikserle karıştırıp ocağa tekerrür alalım kaynayana kadar ocakta yakalayalım bir yandan da karıştıralım.
Bütün kaynama bulgusunu gördüğümüz an ocaktan alıp soğuk su dolu kaba tencereyi oturtalım.
Sonra kakao ve çikolatayı sütlü yumurtalı şekerli olan kaba koyup karıştıralım, sıcaklığıyla çikolata eriyecek zati.
Soğuyan karışımı derin olmayan yayvan bir kaba alıp dolaba soğuması için koyalım.
Dolaptan çıkardığımız süt kremasını mikserle 3 dakika köpürene kadar çırpalım.
Sonra süt kremasını soğuk olan süt karışımına döküp,karıştıralım el mikseriyle.
Sonra buzdolabına kaldırıp 1 saat geçmesini bekleyelim.
1 saatin sonunda dondurmayı mikserle karıştırıp tekerrür dolaba kaldıralım.
Tekerrür 1 saat geçtikten sonra kaşıkla karıştırıp tekerrür dolaba kaldıralım. Bunu bu biçimde 4 kere yapmamız gerek.
İyice kıvama gelip donduktan sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. ;