Domatesin lezzet kattığı pratik tariflerle siz de en hoş zamanı tutun! Yağı tavada ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış biberi, sarımsağı, kişnişi ilave edip 5 dakika kavurun. Domates, tuz ve şekeri ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sosu arayalarak yumurtaları boşluklara kırın ve kısık ateşte pişirin. Kişniş yaprağı ve karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.
Domates
Patlıcangiller familyasından domates, soslar ya da turşu imalinde kullanılan, ham ya da pişmiş harcanan kırmızı meyveleri için yetiştirilen senelik bir bitki. Su açısından zengin olan domates bol ölçüde C, A ve B vitamini kapsar. Ülkemizde genellikle Marmara, Ege ve Akdeniz ’de yetişir. Taze domatesler sert, etli, parlak, buruşuksuz, çatlaksız ve tercihen tek renk olmalıdır. Hafif yeşil olan domatesler sıcak bir yerde kızarır.