Margarini tencerede eritip unu ilave edin ve pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
Domatesleri ceddip rendeleyin ve kavrulmakta olan una ilave edin. Et suyunu azar azar dökerek ve aralıksız karıştırarak ilave edin.
Çorba kaynamaya başlayınca ateşi kısıp şehriyeyi ilave edin. Şehriyeler pişinceye kadar kapağı sarih olarak kaynatın. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : TADINI ARTIRMAK İÇİN
Çorbayı servis tabaklarına alıp birer çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın. Böylece peynirdeki kalsiyum da çorbanın
besleyici kıymetini artıracaktır.
Afiyet olsun.
Domates yerine sade bir biçimde sunulan edepli şehriye çorbasını da sınayabilirsiniz.