Lezzet’in salata tarifleri ile sofralarınıza tat katın. Bakla içlerini tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin. Fesleğen ve tere otunu bol suyla yıkayıp kurulayın ve kocaman parçalar biçiminde doğrayıp büyük bir kasenin içine alın.
Otların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz enginar kalplerini ve sosu ilave edip harmanlayın. Kaşar peynirini kocaman rendeleyin. Bakla içleriyle beraber salatanın üzerine ilave edin. Sosunu dökerek servis yapın.
Fesleğenli domates sosu
2 domatesin kabuğunu atayıp minik küpler biçiminde doğrayın. 4 parça güneşte kurutulmuş domatesi yumuşayana kadar zeytinyağında bekletip kıyın. 1 çay kadehi sızma zeytinyağına küp kesilmiş domates ve kurutulmuş domatesi ilave edip karıştırın. 2-3 dal fesleğeni ve frenksoğanını kocaman parçalar biçiminde doğrayıp zeytinyağına ilave edin. Taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.