Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %-1,01
Domates Soslu Balık

Domates Soslu Balık

Domates Soslu Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr dilimlenmiş taze tonbalığı
  • 4 domates
  • 4 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1-2 defneyaprağı
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 su kadehi su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Domates Soslu Balık Nasıl Yapılır?

Tonbalığının içeriğindeki protein, beynin performansını çoğaldırıyor. Kıymetli bir aminoasit olan ‘tirosina’ ise asap ileticilerini uyararak bu işleve dayanakçı oluyor.

  • Domatesleri atayıp küp küp doğrayın. Maydanozu arınıp kıyın. Soğanı atayıp minik minik doğrayın. Sarımsakları atayıp ezin
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates ve defneyaprağını ilave edip 5 dakika pişirin. Balık, tuz, kekik ve sirkeyi ilave edin. Sirke buğulaşınca bir kadeh suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin.
  • Kapariyi sudan geçirip süzün ve balığa ilave edin. Balığı kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosunu yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ateşten alıp balığı ilave edin. Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

 
Domates soslu balığın 1 porsiyonu 295 kaloridir. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın