Lokmamızın hamuru için uygun bir kabın içerisine süt, toz maya ve şekeri alarak karıştıralım ve mayanın faalleşmesi için 6 dakika kadar bekletelim.
Daha sonra üzerine un ve tuzu da ilave ederek iyice karıştıralım.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini örtelim ve sıcak bir civarda mayalanmaya vazgeçelim.
Bu sırada bizde kremamızı hazırlayalım. Bunun için tencereye süt, un, şeker ve yumurta sarısını alarak karıştıralım ve ocağa alalım.
Kesintisiz karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşmaya başlayan kremamızın içerisine vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım. Daha sonra bir kaseye alarak soğumaya vazgeçelim.
Çikolatalı iç dolgumuz için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu alarak karıştıralım, ocağın altını açalım.
Kremamızı kesintisiz karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynayan kremanın içerisine çikolatayı ilave edelim ve ocağı kapatalım.
Çikolatalar eriyene kadar karıştırmaya devam edelim. Daha sonra ayrı bir kaba alarak soğumaya vazgeçelim.
Daha sonra kremalarımızın üzerine streç dokunacak biçimde streçleyelim ve soğumaya vazgeçelim.
Kabaran hamurumuzun havasını çıkartalım ve poşetin bir köşesine derleyelim.
Hamuru avucumuzun içine alalım ve avucumuzu sıkarak kaşıkla lokmaları alalım.
Ocağımızı orta ateşte açalım ve yağımız ısınınca en kısık ateşe alalım ve bol yağda lokmalarımızı pişirelim.
Yağın içerisine dikkatlice vazgeçelim.
Lokmalarımızın denk pişmesi için karıştıralım.
Altın sarısı renk alan lokmalarımızı kevgirle tencereden alalım, yağını süzdürelim ve uygun bir kabın içerisine alalım.
Daha sonra kremalarımızı sıkma torbasına dolduralım ve lokmalarımızın kenarlarından çıkacak kadar çok sıkalım. Yarısına çikolatalı yarısına vanilyalı kremadan sıkabilirsiniz.
Tatlılarımızın yarısını benmari usulü erittiğimiz çikolata ile değişik yarısını da benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolata ile kaplayalım.
Dilediğiniz biçimde süsleyerek lokmalarınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.