Çok hoş ve değişik bir lezzet sunan kurabiye tariflerinden biri ile sizlerleyiz Dolgulu Kurabiye Tarifinin malzeme listesi ve tarifine geçmeden önce Dolgulu Kurabiye Tarifinin püf noktalarına bahsetmek isteriz. Dolgulu Kurabiye Tarifi yaparken uyarı etmemiz gereken noktalardan bir parça başına katı yağ ya da margarin kullanmamız. Akıcı yağ, fındık yağı veya zeytinyağı kullanabiliriz. Hem içine koyduğumuz malzemesinde vişne yerine kayısı gibi marmelatlarını bulabileceğimiz değişik meyveleri süzdürerek tanesini kullanabilirsiniz Dolgulu Kurabiye Tarifine. Ayrıca çikolata da kullanabilirsiniz bu tamamen sizin ağız tadı tadınıza kalmış. Biz tarifimizde kepekli un kullandık ama siz bayağı unda kullanabilirsiniz. Biz kalorisi düşük diyet bir tasvir yerine getirmek istedik sizin için. Benzer ölçülerde adi un ya da tam buğday unu kullanabilirsiniz. Dolgulu kurabiyenin hamuru sıradan bir kurabiye hamuru gibi olmayacağı için bir poğaça hamuru gibi azıcık cıvık bir hamur olacak tabiri uygun ise. Bu sizin daha gizli oyabilmenizi sağlayacak. İçine koyacağınız malzemeleri fazla fazla koymamaya itina göstermelisiniz huysuz takdirde çatlama yapabilir.
88 gram (1 akarsu bardağı) değişken yağ
84 gram (1 dere bardağı) yoğurt
125 gram (1 su bardağı) pudra şekeri
2 tane, yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Tarçın
1 paket vanilya
625 gram (5 su bardağı) kepekli un
Dolgu için araç gereç listesi
250 gram vişne
85 gram, (yarım su bardağı) şeker
1 dere kaşığı darı nişastası
1 yemek yemek kaşığı su
Başta kurabiyenin dolgu malzemesini hazırlayalım bunun için ayıkladığınız vişneleri koyalım ve ocağın üzerine alalım şekeri ilave edelim ve takriben 6 dakika pişirelim. Ve ocaktan alalım, içine 1 yemek kaşığı su ile bir çay kaşığı nişastayı karıştıralım ve vişnelerin üstüne dökelim karıştıralım ve biz kurabiye hamurunu hazırlarken dolgunun soğuması için bir kenara alalım. Kurabiye hamurunu aranje etmek için unu karıştırma kabına alalım, tüm kurabiye hamuru için olan malzemeleri unun üzerine ek edelim yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelince, kıvamı poğaça hamuru gibi birazcık yumuşak bir hamur olacak. Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım elimizde yuvarlayalım, yuvarladığınız hamuru bastırarak hafif yassı yapın ve içli köfte yapacakmış gibi oyuk hazırlayalım hamura sonra üç tane vişne koyalım içine sonradan büzerek ağzını kapatalım. Elimizde fazla bastırmadan yuvarlayalım kapattığımız yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Tüm hamuru bu şekilde yapalım, evvelden ısıttığımız 175 derecelik ısıda üzeri pembe renk olana kadar takriben 20-25 dakika pişirelim.