Malzemeler
Dolgusu için
Şerbeti için
Şerbet için şeker ile suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Hamur için lüzumlu malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Ayrı bir yerde dolgu için lüzumlu malzemeleri karıştırın. Dolgudan uzun rulo biçiminde çubuklar hazırlayın. İrmik hamurundan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp dar dikdörtgen biçimde açın. Ortasına rulo haline getirdiğiniz dolguyu yerleştirip arasında kalacak biçimde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında verev biçimde dilimleyin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine şerbeti dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.