Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Dolgulu İrmik Tatlısı

Dolgulu İrmik Tatlısı

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su kadehi irmik
  • Yarım su kadehi un
  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 portakalın suyu

Dolgusu için

  • 200 gr bölünmüş kakaolu kek
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kadehi hindistan cevizi
  • Yarım çay kadehi kavrulmuş susam
  • Yarım su kadehi kocaman çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kadehi süt

Şerbeti için

  • 3.5 su kadehi su
  • 2 su kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Dolgulu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbet için şeker ile suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Hamur için lüzumlu malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Ayrı bir yerde dolgu için lüzumlu malzemeleri karıştırın. Dolgudan uzun rulo biçiminde çubuklar hazırlayın. İrmik hamurundan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp dar dikdörtgen biçimde açın. Ortasına rulo haline getirdiğiniz dolguyu yerleştirip arasında kalacak biçimde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında verev biçimde dilimleyin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine şerbeti dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın