Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Dolgulu Çıtır Armut

Dolgulu Çıtır Armut

Dolgulu Çıtır Armut Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 Santa Maria

Hamuru için

  • 400 g un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi süt
  • 115 g tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Dolgusu için

  • 4 armut içi
  • 1 çay kadehi file badem
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Dolgulu Çıtır Armut Nasıl Yapılır?

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alın ve pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Armutların kabuklarını ceddip alt kısımlarını kesin. Bir kabak oyacağı desteğiyle içlerini çıkartıp bir kaseye alın. Çekirdeklerini arının ve kalan için üzerine file badem, tarçın ve pekmezi ilave edip karıştırın. Armutlu harcı tereyağında 5-6 dakika kadar soteleyip armutların içine doldurun. Hamuru hafif unlanmış tabanda ince açıp uzun şeritler kesin. İçi dolgulu armutları hamur şeritleri ile sarıp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında hamurlar kızarana kadar takribî 20-25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın