Malzemeler
Hamuru için
Dolgusu için
Üzeri için
Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir yoğurma kabına alın ve pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Armutların kabuklarını ceddip alt kısımlarını kesin. Bir kabak oyacağı desteğiyle içlerini çıkartıp bir kaseye alın. Çekirdeklerini arının ve kalan için üzerine file badem, tarçın ve pekmezi ilave edip karıştırın. Armutlu harcı tereyağında 5-6 dakika kadar soteleyip armutların içine doldurun. Hamuru hafif unlanmış tabanda ince açıp uzun şeritler kesin. İçi dolgulu armutları hamur şeritleri ile sarıp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında hamurlar kızarana kadar takribî 20-25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.