Süt ve irmiği tencerede sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldığınız karışım soğuyunca kaymak ilave edip tekerrür karıştırın ve buzdolabında bekletin. Üretim esnasında şanti torbasına doldurun. Uygun bir baklava tepsisi içine 2 kaşık akışkan yağı sürün. 1 adet baklava yufkasının ortasında bataryaya yapacak biçimde kat oluşturun. Oluşan pilenin üzerine torbadaki kaymağı 2-3 cm kalınlığında çizgi biçiminde sürün. Üzerine Antep fıstığı ilave edip, kalan yağı hafif ılıtıp bir fırça dayanağı ile üzerine hafifçe sürün.
Hafif gevşek olarak yufkayı her iki tarafından kapatarak takribî 2.5-3 cm çapında yuvarlak hale getirip, kendi aksı çevresinde kıvırıp daire biçimi verin. Öteki yufkaları da aynı biçimde malzemeleri denk ölçüde kullanarak hazırlayın. Üzerlerini kurutmadan kalan yağı yeniden fırça dayanağıyla üzerlerine sürün. Evvelden ısıtılmış 180-190 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak hafif bir koyuluk Kaşıkla son damlası hafif sünecek hale gelince oluşturup sıcak olarak, kızarmış olan tatlınızın üzerine dolaştırın. Şerbetin, tatlının içine sürüklemesini bekleyip, ılık olarak servis yapın.