Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,22
EURO
%1,38
ALTIN
%3,19
BIST
%0,05
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 21.04.2025
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Karışık Tatlı Tarifleri
»
Döküm Tart Kalıbında Kek
Facebook
Twitter
Google+
21 Mart 2021
0
344
+
-
Döküm Tart Kalıbında Kek
Döküm Tart Kalıbında Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su kadehi şeker
1.5 su kadehi un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su kadehi süt
Yarım su kadehi akışkan yağ
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1.5 su kadehi süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 kutu vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı/margarin
Döküm Tart Kalıbında Kek Tarifi Yapılışı
Öncelikle yumurtalarla birlikte şekerimizi 5-7 dakika etrafı beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Köpük kıvama gelince öteki malzemeleri de ilave edip kısa bir vakit daha çırpıyoruz.
Sonra kek hamurumuzu daha evvelden yağlamış olduğumuz kalıbımıza döküp 170-180° derecede 30 dk pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken pratik muhallebimizi hazırlayalım.
Vanilya ve tereyağı hariç tam malzemeleri bir tencereye alıp kaynayıp puding kıvamı alana kadar devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
Daha sonra ocaktan alıp sıcağına tereyağ ve vanilyayı ilave edip tekerrür karıştırıyoruz.
Fırından çıkardığımız kekimizi kalıptan çıkarıp soğuttuğumuz muhallebiyi üzerine sürüyoruz.
Daha sonra dilediğimiz gibi süsleyip sunuma hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun :.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Döküm Tart Kalıbında Kek Tarifi
Döküm Tart Kalıbında Kek Tarifi nasıl yapılır
hazırlanışı
kolay Döküm Tart Kalıbında Kek Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Havuçlu Limonlu Kek
Önceki Yazı
Susamlı Tuzlu Kek
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı