Pandispanya için 4 yumurta akı, yarım çay bardağı şeker ve bir fiske tuzla köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Nişastayı da ekleyip tekrar çırpıyoruz. Ayrı kapta 4 yumurta sarısı, 2 kaşık şekerle çırpıyoruz.
Üzerine süt, yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Yumurta aklı karışımı birkaç seferde azar azar diğer karışıma ekleyerek çok söndürmeden kenarlardan ortaya doğru kaşıkla karıştırıyoruz.
Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kek kalıbına hamuru döküp 170 derecede ısınmış fırında pişirin.
İlk yarım saat fırının kapağını açmadan daha sonra kürdan kontrolü yaparak pişirin. Pişince üzerine bez kapatarak soğumaya bırakın.
Kreması için vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri telle çırparak pişiriyoruz. Kıvam alınca altını kapatıp vanilya ve tereyağını katıp arada karıştırarak kabuk tutmadan ılımasını sağlıyoruz.
Krem şantiyi üzerindeki tarifine göre çırpıyoruz. Soğuyan pandispanyayı ikiye yada üçe bölüyoruz (Ben üçe böldüm)
Ilıyan kremayı aralara katlara, üstüne ve etrafına sürüyoruz. Ara katlara muz parçaları ve damla çikolata da atıyoruz.
En dışını krem şantiyle kaplıyoruz. Çilek ve benmari eritilmiş çikolatayla süsleyip buzdolabında birkaç saat bekletip servis ediyoruz. Ben bu pastayı oğlumun doğumgünü için yapmıştım. Çok lezzetli oldu. Sizlerde istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz ☺️.