Merhaba, Türkiye’nin Lezzetli ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Diyet Rulo Pasta Tarifi ile sizlerleyiz. Perhiz yemekleri serimizde bugün özel bir tat hazırlayacağız sizlere. Yapım aşaması diğer Rulo pastalar gibi yalnızca içeriği farklı. Bazı püf noktalarına dikkat ederseniz çok basit bir pasta. Doğum günü için düşünebilir, yada diyet yapan bir arkadaşınıza sürpriz yapabilirsiniz.
Diyet Rulo Pasta Tarifini hazırladınız. Derhal sıra geldi akşam menüsü için sizlere vereceğimiz önerilerilere. diyet kategorimizde yapabileceğiniz fantastik Sebze yemeği tariflerimiz var. Tekrar perhiz tarifleri kategorisinde çok hafif ve rahat çorba tariflerimiz var. Aynı katagoride salata tarifleri de bulmanız mümkün. Afiyetle, kolay gelsin…
5 adet yumurta
50 gr. su
30 gr. çavdar unu
20 gr. yulaf unu
50 gr. tam buğday unu
50 gr. tatlandırıcı
10 gr. kek emülgatörü
5 gr. kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabukları
Rulo Pastanın İçerisinde Kullanılan Malzemelerin Hazırlanması
Pastanın arası için marmelat hazırlanır ve ince bir şekilde keke sürülür.
Malzemeleri:
5O gram, su
150 gram, çilek
Çilek yerine aynı miktarda istek edilen meyve kullanılabilir.
150 gram, tatlandırıcı
Yapılışı:
Tüm malzemeler kaynatılarak marmelat haline getirilir. Kaynatıldıkça suyu buharlaşarak koyulaşacaktır. Marmelat keke sürüldükten sonra üstüne ekler kreması sürülür ve üstüne istenilen meyve koyulduktan sonradan kek rulo haline getirilir.
Rulo Pastanın arasına kullanacağınız kremanın araç gereç ve yapılışını yazmıyoruz, Diyet Küçük Ekler tarifinden Ekler kreması tarifini alabilirsiniz..
Rendelenmiş portakal kabuğu dışındaki bütün malzemeler
karıştırılır ve tamamen beyaz olana kadar mikserde çırpılır.
Bu operasyon evdeki el tipi mikserlerde 30-40 dk. kadar sürebilir.
Kek karışımı çırpılmış krema gibi sert ve beyaz ülkü
gelmelidir. Ev tipi mikseriniz güçsüz ise bu kıvama hiç
ulaşamayabilirsiniz. Bu durumda kek biraz güçsüz olur
lakin gerçi kullanılabilir. Hamur beyazlaştıktan sonradan 1
adet portakalın rendelenmiş kabuğu karışıma eklenir ve
mikser ile çok az daha karıştırılarak, portakal kabuklarının
hamurun içerisine dağılması sağlanır. Hazırlanan kek karışım:
sonradan rulo haline getirileceği için pişince kalınlaşacağı
da hesaba katılarak, 1 cm.’den biraz alt olacak
şekilde fırın kağıdının üzerine yayılır ve 140 derece fırında
pişirmeye verilir.
Piştiğini kavramak için kekin üstü pembeleşmeye başlayınca fırın açılarak kekin orta bölgesinin üzerine hafifçe bastırılır. Eğer bu alan geri geliyorsa rulo pasta keki hazırdır. Hamur katiyen çok pişiriImemelidir yahut esnekliğini yitirir ve rulo haline getirilirken çatlama yapar. Fırından çıkarıldıktan sonra fırın kağıdıyla beraber ve içerisine malzeme koyulmadan rulo haline getirilir ve bu halde oda sıcaklığında soğuması beklenir. Soğuduktan sonra rulo açılarak fırın kağıdı çıkartılır ve fazla fazla bekletmeden içerisine istenilen malzemeler koyularak her tarafta rulo haline getirilir. Açık Havada fazla pozitif bekletirseniz hamur kuruyacağı için rulo haline getirirken tekrar çatlama yapacaktır.
Not: Kaynak olarak, Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri, Sayın Vedat Burak Budak’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.