Çileklerimizi güzelce yıkayıp buzlukta donduruyoruz. Ben ilk çilek çıktığı zaman 5 kilo falan alıp dondurmuştum. Yani benimkiler 1 aydır falan dondurucudaydı ama sizin 1-2 gün dondurmanız yeterli olacaktır. Buradaki püf nokta meyvelerimizi dondurmamız. Dondurmadan direk rondodan çekip öyle buzluğa atınca aynı olmuyor.
Üstüne sütünü ve balını ekleyip tekrar rondodan geçiriyoruz.
Kalıplara koyup bademlerini de herbirini ikiye ayırıp dondurmanın içine ekliyoruz.
Ve tekrar buzluğa koyuyoruz. Benim çileklerim dağ çileğiydi yani ekşi olduğu için ben bal ekledim. Ama mesela şeftalili muzlu yaptığımda bal koymuyorum. çünkü muzun zaten şekeri oluyor. Aynı şekilde muzu ve şeftaliyi dilimleyip donduruyorum ve aynı işlemleri uyguluyorum. Dilediğiniz meyvelerle deneyebilirsiniz. Afiyet olsun 😊😛🍦