Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Diyabetik Tarçınlı Kek

Diyabetik Tarçınlı Kek

Diyabetik Tarçınlı Kek Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • Yarım kutu yulaflı bisküvi
  • 25 gr tereyağı
  • 300 gr krem peynir
  • 100 gr toz tatlandırıcı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Light krem şanti
  • Yarım su kadehi light süt
  • Frenk üzümü
  • Taze nane

Diyabetik Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Bisküvileri parçalayıp toz haline getirin. Tereyağını eriterek bisküvilere ilave edin ve muffin kalıplarının tabanlarına bastırarak paylaştırın. Krem peynir ile tatlandırıcıyı mikserle iyice çırpın. Yumurta, nişasta, tarçın, vanilyayı ilave edip karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısına gelmesini bekleyin. Buzdolabında 2 saat soğutun. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın. Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar krem şanti döküp frenk üzümü ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın