Şerbet için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ilave edip şerbeti ılınmaya vazgeçin.
Yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın. Üzerine un ilave ederek kulak memesi kıvamından azıcık daha sert bir hamur yoğurun. Hamuru 15 denk parçaya ayırıp yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
Hamurların aralarına nişasta serperek baklava yufkası biçiminde ince ince açın. 15 yufkayı üst üste serip kadeh ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Üzerlerine ince çekilmiş fındık serpip ikiye katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine sürekli olarak dizin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine dolaştırarak dökün. Soğumaya vazgeçin. Tatlı şerbetini çekince üzerlerine fındık serpin. Servis tabaklarına alıp soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.