Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Didemin Elmalısı (Elmalı Kek)

Didemin Elmalısı (Elmalı Kek)

Didemin Elmalısı (Elmalı Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet  yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı değişken yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 4-5 elma
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • Kayısı marmelattı ya da karamel sos

Didemin Elmalısı (Elmalı Kek) Tarifi Yapılışı

  1. Un, kabartma tozu, tarçını bir kapta karıştıralım.
  2. Yumurtaları şeker ile çırpalım.
  3. Karışım beyaza yakın bir renk alana dek çırpalım.
  4. İçine süt, sıvı yağ ekleyelim.
  5. Unlu karışımı da ekleyip iyice karıştıralım.
  6. Elmalardan bir tanesini soyduktan sonra ufak küpler halinde doğrayıp karışıma spatula yardımı ile karıştıralım.
  7. Yağlayıp unladığımız dikdörtgen borcama yayalım.
  8. Kalan elmaları soyup yarım ay şeklinde ince ince dilimleyip 1 kaşık şeker, limon suyu ve tarçınla harmanlayalım. Kalıptaki hamurun üstüne dizelim.
  9. 180 derecede ısınmış fırında 40-45 dakika değin pişirelim.
  10. Kürdan testi yaparak da pişip pişmediğini denetim edebiliriz.
  11. Fırından çıkınca fırça yardımıyla üzerine kayısı marmelattı ya da karamel sos sürelim.
  12. Ilınınca servis yapalım.
  13. Karamel sos için; hazır karamel sos kullanılabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın