Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Despacito Brezilya Pastası

Despacito Brezilya Pastası

Despacito Brezilya Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta 
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya

Mus kreması

  • 400 ml akışkan krema Soğuk olmalı 
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 100 g bitter çikolata 
  • 80 g sütlü çikolata 

Keki nemlendirmek için kahveli sos

  • 1.5 çay kadehi süt 
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için

  • 80 g bitter çikolata 
  • 100 g krema

Despacito Brezilya Pastası Nasıl Yapılır?

@huzurlu_mutfak
141 bin takipçi
Buket Cengiz

  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Başka bir kapta oda ısısındaki yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
  • Kuru malzemeleri çırpılmış yumurtaya azar azar ilave ederek sönmesine izin vermeden tel mikser desteğiyle alttan üste bir hareketle birbirine yedirin. 20-22 cm boyutunda kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin, kenarlarına da hafif yağ sürerek pişirme kağıdı ile kaplayın. Kek harcını kalıba boşaltılıp üzerini düzenleyin. Evvelden ısıtılmış 165 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Kürdan testi yapıp fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Kahveli sos için gerekli olan malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırarak kaynatın. Azıcık soğuması için bekletin ve kekin tamamını bu sosla nemlendirin. Kekin iyice soğuması için kenara alın.
  • Çikolataları bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Azıcık ılınması için bekletin. Bu sırada soğuk kremayı pudra şekeri ile beraber iyice köpürene kadar çırpın. Çikolata ve çırpılmış kremayı bir spatula ile usulca birbirine yedirin. Çikolatalı karışımı kekin üzerine döküp üzerini düzleştirin ve buzluğa koyup en az 5 saat bekletin. Buzluktan alıp kelepçeyi dikkatlice çıkarın Yanlarda yağlı kağıt olduğu için kelepçe basitçe çıkacaktır.
  • Kremayı ufak bir sos tenceresinde ısıtın. Ufak parçalara parçaladığınız çikolataları içine atıp eriyene kadar karıştırın. Pastanın üzerine gezdirin ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Soğuk olarak dilimleyip servis yapın Servis yaptıktan sonra yeniden buzluğa koymalısınız.

Çikolatalı bon bon pasta tarifi için tıklayın

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın