Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kaba eleyin. Başka bir kapta oda ısısındaki yumurtaları ve toz şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
Kuru malzemeleri çırpılmış yumurtaya azar azar ilave ederek sönmesine izin vermeden tel mikser desteğiyle alttan üste bir hareketle birbirine yedirin. 20-22 cm boyutunda kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin, kenarlarına da hafif yağ sürerek pişirme kağıdı ile kaplayın. Kek harcını kalıba boşaltılıp üzerini düzenleyin. Evvelden ısıtılmış 165 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Kürdan testi yapıp fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kahveli sos için gerekli olan malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırarak kaynatın. Azıcık soğuması için bekletin ve kekin tamamını bu sosla nemlendirin. Kekin iyice soğuması için kenara alın.
Çikolataları bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Azıcık ılınması için bekletin. Bu sırada soğuk kremayı pudra şekeri ile beraber iyice köpürene kadar çırpın. Çikolata ve çırpılmış kremayı bir spatula ile usulca birbirine yedirin. Çikolatalı karışımı kekin üzerine döküp üzerini düzleştirin ve buzluğa koyup en az 5 saat bekletin. Buzluktan alıp kelepçeyi dikkatlice çıkarın Yanlarda yağlı kağıt olduğu için kelepçe basitçe çıkacaktır.
Kremayı ufak bir sos tenceresinde ısıtın. Ufak parçalara parçaladığınız çikolataları içine atıp eriyene kadar karıştırın. Pastanın üzerine gezdirin ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Soğuk olarak dilimleyip servis yapın Servis yaptıktan sonra yeniden buzluğa koymalısınız.