Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,89
  • ALTIN
    %-2,53
  • BIST
    %1,15
Desenli İsviçre Rulosu

Desenli İsviçre Rulosu

Desenli İsviçre Rulosu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 25 gr rendelenmiş sütlü çikolata
  • 25 gr rendelenmiş beyaz çikolata
  • 3 yumurta
  • Yarım su kadehi toz şeker

Ara dolgu için

  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su kadehi pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya
  • 3 yemek kaşığı kocaman çekilmiş badem

Süslemek için

  • Rendelenmiş sütlü çikolata
  • Rendelenmiş beyaz çikolata

Desenli İsviçre Rulosu Nasıl Yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın. 30 x 20 cm ’lik dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin. Unun yarısı ile kakaoyu derin bir kapta karıştırın. Rendelenmiş sütlü çikolatayı ilave edin. Kalan unu başka bir kapta rendelenmiş beyaz çikolata ile karıştırın. Yumurtalarla şekeri ısıya dayanıklı bir kaba alıp çırpın. Kabı içi kaynar su dolu kabın üzerine yerleştirip karışım yoğunlaşana kadar çırpmaya devam edin. Kabı ocaktan alıp karışımın yarısını başka bir kaba aktarın. Beyaz çikolata karışımını bir kaba, sütlü çikolata karışımını ise öteki kaba ilave edin. Her iki kaba da Birer yemek kaşığı su ilave edip karışımların yumuşamalarını sağlayın. Her iki karışımı fırın kabına aralıklı olarak dökün. Tahta çubukla karıştırıp hareli bir hamur elde edin. Takribî 15 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarın. Kenarlarını keserek düzgün bir hale getirin. Nemli bir bezle sarıp soğumaya vazgeçin. Tereyağını pudra şeker, kakao ve vanilya ile iyice çırpın. Bademi ilave edip karıştırın. Kekin üzerine sardığınız bezi alın. Tüm yüzeyine kremayı yayın. Uzun taraftan başlayıp rulo biçiminde sarın. Rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın