Merhaba, E-Tarifler takipçileri bugün sizlere Ağlayan Pasta Tarifi vereceğiz. Bu olağanüstü pastanın tadına bakan herkesin ilk kez hemfikir olduğu bir lezzet. Allah kimseyi ağlatmasın da bu pasta da ağlatmadan yenmiyor 🙂 (üzerinden akıcı sosa bu ad verilmiş). Ağlayan Pasta Tarifinde şeker ve yumurtayı köpük olana değin çırpmak çok manâlı, her kek malzemesinde olduğu gibi un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir yerde harmanlayıp birkaç defa eledikten sonradan harça ek edelim bu nedenle kek daha hacimli olacaktır. Üzeri için hazırladığımız çikolatalı sosu ılınmasını bekleyelim ılındıktan daha sonra üzerine dökelim. Pastanın kremasını hazırladıktan (toz krem şanti ve süt ile hazırlanan) buzdolabında bir süre beklettikten sonradan kullanmamanızı öneririz.
3 tane yumurta
255 gram (1.5 su bardağı) şeker
375 gram (1.5 su bardağı) süt
90 gram (1 çay bardağı) akıcı yağ
21 gram (3 yemek kaşığı) kakao
bir paket kabartma tozu
1 akarsu kaşığı karbonat
bir paket vanilya
292 gram (2+ 1/3 (üçte bir su bardağı) un
Üzeri için:
2 su bardağı süt
Kakaoku sos malzemeleri:
250 gram (1 su bardağı) süt
375 gram (1,5 su bardağı) su
9 gram (1 yemek yemek kaşığı) un
14 gram (2 yemek kaşığı) kakao
7 gram (1 yemek kaşığı) nişasta
75 gram (5 yemek kaşığı) şeker
Ve Ayrıca Üzeri İçin
1 paket krem şanti,
250 gram (1 su bardağı) süt
Ilk Kez yumurtaları karıştırma kabına kıralım üstüne şekeri ek edip, mikserle beyaz bir renk olana dek çırpalım. Sonradan sırası ile süt ve sıvıyağı ekleyelim. Farklı bir kapta un, kakao kabartma tozu, vanilya ve karbonatı harmanlayalım, elekten geçirip değişken malzemeye ekleyelim bir kaç dakika çırpalım, yağladığınız fırın tepsisine dökelim. 200 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Kekimiz piştikten sonra, ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz 375 gram sütü gezdirerek üzerine dökelim. Keki soğumasını bekleyelim biz giderken krem şantiyi hazırlayalım 1 su bardağı (250 gram) süte toz krem şantiyi dökelim ve karıştıralım.
Hazır olan krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayarak dökelim bir kenara alalım, biz bu vesileyle çikolata sosunu hazırlayalım. Çikolata sos aranje etmek için, bir tencereye sütü dökelim, 1,5 bardak suyu sütün üstüne ilave edelim, daha sonra sırası ile, un, kakao, nişasta ve şekeri ek edelim sürekli karıştırarak kısık ateşte kıvama gelene kadar pişirelim. Pişen çikolata sosunu arada bir karıştırarak soğumasını sağlayalım. Çikolata sosumuz soğuyunca krem şantinin üzerine kaşıkla dökelim, çikolata sosunun birazcık akan olmasına itina gösterirseniz görüş olarak pastanın ismine yakışan bir görünüm sağlayabilirsiniz. Dertli pastanız hazırlanmış, sağlık durumu olsun…
Anekdot : Lütfen soğuk servis yapınız sıhhat olsun…