Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in salata tarifleri listesinden iyi bir tercih.
Karidesleri kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. Karidesleri bir kaseye alın. 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edip bekletin.
Yengeç etlerini tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı zeytinyağında 15-20 dakika bekletin. Midyeleri arınıp iyice yıkadıktan sonra süzün. Teflon tavada tahta kaşıkla itinayla karıştırarak suyunu çekinceye kadar soteleyin.
Soğanın kabuğunu ceddip millete millete doğrayın. Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesin. Marulu yaprak yaprak ayırıp bol suyla yıkayın ve süzün. Elinizle kocaman parçalara ayırıp geniş bir kaseye alın. Sos için kalan zeytinyağını ve limonu bir kapta karıştırın. Tüm salata malzemelerini harmanlayıp bu sosu üzerine dolaştırın. Servis yapın.