Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %0,48
Deniz Mahsulleri Çorbası

Deniz Mahsulleri Çorbası

Deniz Mahsulleri Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 levrek fileto
  • 3 jumbo karides
  • 10 gr taze zencefil
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 taze soğan
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • Yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gr istiridye veya kültür mantarı
  • 2 su kadehi su
  • Kırmızı pul biber
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz Mahsulleri Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Balıklarla karidesleri arının. Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını atayıp minik doğrayın.
  • Zencefili de doğrayıp, bir tavada az ölçüde ayçiçeği yağı ile soteleyin. Üzerine 2 su kadehi su ilave edin.
  • Maydanoz ve taze soğanı doğrayıp ilave edin. İstiridyeyi ilave edip karıştırın.
  • Chili sos, tuz, karabiber ve isteğe göre kırmızı pulbiberi ilave edip karıştırın. Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişirin.

Dilerseniz, sıradan balık çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın