Denediğin Bütün Islak Kekleri Unut Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
100 gram bitter çikolata
Denediğin Bütün Islak Kekleri Unut Tarifi Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar düşük ayarda iyice çırpılır. İçine sırası ile sıvı yağ, süt, kakao, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek karışımı elde edilir.
Fırın 180 dereceye alınıp hafif ılıklaştırılır ve kek karışımı fırına konulur. Yaklaşık 30 dakika sonra pişmiş olan keki ufak bir kürdan yardımı ile kontrol edebilir duruma göre daha uzun süre tutabilir veya fırından alabilirsiniz.
Kek pişerken sıra üzeri için sosunu hazırlamaya geldi. Tüm malzemeler (100 gram bitter çikolata hariç) bir tencerede kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir.
Sos kaynadıktan sonra çikolata içine atılır sıcak sos içinde karıştırılarak eritilir ve sosumuz ılınması için ocaktan alınır.
Kekin ve sosun ikisinin de ılık olması gerekmektedir. Sosun ısısını serçe parmak kontrolü ile yapabilirsiniz.
Parmağınız sıcaklığa dayandığında kekinizde ılıksa sosu 2 kere de kekin üzerine gezdirip yavaş yavaş çekmesini sağlayın.
Soğuyan ıslak kekinizin üzerine biraz hindistan cevizi serperek sunumunu yapabilirsiniz 🙂 afiyetler olsun :).