Hamuru için
Kızartmak için
Şerbeti için
Hamuru için yumurta, yoğurt, un ve vanilyayı geniş bir karıştırma kabına alıp çatal desteğiyle çırpın. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp ocaktan alın. Derin bir kızartma tenceresinde Ayçiçeği yağını ısıtın. Dökme demir bir kalıbı yağın içine koyup iyice ısıtın. Isınan kalıbı hazırladığımız hamura daldırıp hamurun yapışmasını sağlayın Hamurun demir kalıbın üzerine çıkmamasına dikkat edin.Demir kalıbı asabi yağa daldırın ve hafif silkeleyerek hamuru yağa vazgeçmesini sağlayın. Her iki tarafını da kızardıktan sonra çıkarıp soğuk şerbetin içine atın. Hamur bitene kadar aynı operasyonları yineleyin. Şerbeti çekince çıkarıp servis tabağına dizin. Ilık servis yapın.
Erzurum yöresine ait bu tatlının demir çubuğunu Erzurum ’dan özel olarak alabileceğiniz gibi pastacılık malzemeleri satan mağazalarda da bulabilirsiniz.