Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %-0,71
  • BIST
    %1,14
Darılı Ve Buğdaylı Kaygana

Darılı Ve Buğdaylı Kaygana

Darılı Ve Buğdaylı Kaygana Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kadehi süt
  • Tuz
  • Yarım su kadehi haşlanmış buğday
  • Yarım su kadehi haşlanmış darı
  • Taze çekilmiş karabiber

Sosu için

  • 1 su kadehi süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Darılı Ve Buğdaylı Kaygana Nasıl Yapılır?

  • Kaygana için yumurtaları derin bir kaseye kırın. Un, süt ve tuzu ilave edip çırpın. Haşlanmış buğday, darı ve taze çekilmiş karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtıp kaygana hamurundan birer kepçe döküp her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Sosu hazırlamak için yoğurdu uygun bir kaseye alıp tuz ile çırpın. Ezdiğiniz sarımsak ve ince kıydığınız taze naneyi ilave edin.
  • Kuru nane ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Yanında yoğurt sosuyla birlikte ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın