Merhaba tat tutkunları, bugün sizler için seçtiğim kurabiye tarifim, Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez yiyecek malzemesi olan mısır unu ile hazırladığımız Mısır Unu Kurabiyesi Tarifi. Tarifimizin yapımı ve lezzeti ile eminim ama kurabiye tutkunları için sürekli yapılabilecek tariflerin arasında birincil sıralarda yer alabilecek bir kurabiye olabilir.
Mısır Unu Kurabiyesi özellikle Karadenizli tat tutkunlarının ilgisini çekebilir diye düşünüyorum. Evet bayanlar üzerini süslediğiniz cevizler ile lezzetine tat katabileceğiniz düşündüğüm darı unlu kurabiye tarifimiz sizlerle kolay gelsin..
yarım, su bardağı darı un
3/4 su bardağı beyaz un
yarım su bardağı toz şeker
1 tane, yumurta
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
120 gram, tereyağı, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
ceviz
Karıştırma kabına tereyağını alalım, üstüne toz şekeri ilave edelim karıştıralım (elimizle) daha sonra sırası ile, yumurtayı, limon ve portakal kabuklarını, limon suyunu ilave edip elimizle karıştıralım. Darı ununu, adi unu katalım sert bir hamur elde edelim, kıvama gelen hamuru buzdolabında 45 dakika dinlendirelim. Süre sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine ceviz yapıştıralım 170 derecelik ısıda yaklaşık 15 dakika pişirelim ılık servise sunalım. Afiyet olsun.