Pazı yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra kaynar suyun içine atarak yumuşatın.
İç malzemesi için; darı ununu, buğday ununu, sütü, yumurtayı, baharatları ve 1-2 yemek kaşığı suyu karıştırarak sert kıvamlı bir karışım elde edin.
Pazı yapraklarını asma yaprağı büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Her parçanın kenarına hazırladığınız iç malzemeden paylaştırın. Yaprak sarar gibi sarıp tencereye dizin.
Sosu için; akışkan yağı ısıtıp çeper biçiminde doğradığınız soğanı salçayla beraber, salçanın kokusu gidene kadar kavurun.
Hazırladığınız soğanlı sosu sarmaların üzerine serpin. Sıcak suyu da sarmaların üzerini hafifçe örtecek ama geçmeyecek biçimde dökün. Tuzunu serpin. Sarmalar pişerken bölmemesi için üzerini ısıya dayanıklı bir düz tabakla kapatın. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. 20 dakika bu biçimde pişirin.
Sarmalar pişince ocaktan alın. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp hemen servis yapın.