Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Darı Ekmeği Tarifi

Darı Ekmeği Tarifi

Merhaba E-tarifler takipçileri ve ziyaretçileri. Bugün de sizlere beş çayına layık bir ekmek tarifi vereceğiz.  Mayasız Darı Ekmeği Tarifi için en ehemmiyetli püf nokta olarak kıvamının yakalaması diyebiliriz kıvamının iyi yakalaması demek piştikten sonra lezzeti demektir. Aldığı kadar suyu koyun çok cıvık olmamalıdır.

Darı ekmeği farklı bir tat olup çayın yanında veya ara öğünlerde şahane bir tattır. Bunun için en hoş zaman beş çayı olabilir. Bütün tadınızın olduğu zaman. Pek bir güçlüğü yoktur. Yaptıktan sonra siz de tadını alacaksınız ve lezzetinden geçemeyeceksiniz. Darı Ekmeği Tarifi malzeme listesi ve yapılışına geçelim. Buyrun basit gelsin.

Darı Ekmeği malzemeleri

1 kilo darı unu
Aldığı kadar su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Darı Ekmeği Tarifi

Darı Ekmeği için karıştırma kabının içerisine 1 kilo darı ununu koyun. Azar azar ılık su ilave edin. Üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker  ilave edin. Tam malzemeleri ilave ettikten sonra yoğurun. Kıvama gelince yarım saat dinlendirin. Tepsiyi yağlayın. Alt kısmına daha fazla tereyağı koyun. Alt tarafına yapışmaması için. Elinizi düzenleye düzenleye yayın darı ekmeğini. Aralarına da tereyağı koyun kuru kalmaması için. Süslemek için çörek otu veya susam serpiştirin. 200 derecelik ısıtılmış fırının içerisine sürün. Yarım saatte pişecektir. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.

BAŞKA BİR TARİF

Organik beslenmek son senelerde oldukça ehemmiyet kazandı. Kendi sebze ve meyvelerini üretmek ve natürel mahsulleri bulmak tüm şuurlu ebeveynlerin emeli oldu. İşte bizde yoğun istek üzerine kendi ekmeğimizi kendimiz yapalım dedik . Her ne kadar köylerde tandırlarda yapılan ekmek kadar lezzetli bir ekmek yapamasak da emin olun darı ekmeğimizin tadı marketlerde ve fırınlarda satılan ekmeklerden çok daha sıhhatli ve nefis olacaktır.
Darı Ekmeği Tarifi uygulayan takipçilerimizden kesinlikle yorumlarınızı bekliyoruz basit gelsin kadınlar…
Püf noktası: Seçeceğiniz un oldukça ehemmiyetli , mıhlamalık unu veya kocaman öğütülmüş darı unu seçmelisiniz. Hamurda kullandığınız sıcak su kullanımı oldukça ehemmiyetlidir. kaynara yakın
Görselde olduğu gibi kaba konmuş harcı bir bıçak desteği ile kareler keserseniz piştikten sonra çok daha rahat kesebilirsiniz. Hamuru yaptıktan sonra dilerseniz ortasına peynir veya haşlanmış darı ilavesi yaparsınız.

Darı Ekmeği İçin Malzemeler

500 gram darı unu

Su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker

Darı Ekmeği Tarifi

Karışımı yapacağınız karıştırma kabına ılık su ilave edelim ve mayayı içerisinde eritelim. İçerisine tuzunu ve şekerini atalım. Unu ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım. Yoğun bir kıvama geldikten sonra hamuru dinlenmeye alalım.

Hamur azıcık kabardıktan sonra içerisinden parçacıklar alarak elinizde düzleştirin. Gerekirse hamurun yapışmaması için darı unu serpiştirerek biçim verebilirsiniz.

Isıtılmış tavaya alalım ve yağ kullanmadan pişirmeye başlayalım. Pişen suratını çevirelim ve öteki tarafının da pişmesini bekleyelim. Piştikten sonra tereyağı veya istediğiniz tüm gıdalarda harcayabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Başka Bir Darı Ekmeği Tarifi

Yarım kilo darı unu
30 gram toz şeker 2 çay kaşığı
İki çay kaşığı kadar tuz
40 gram takribî 2 yemek kaşığı tereyağı
200 gram süt 2 çay kadehi
40 gram zeytinyağı 2 çay kadehi
200 gram takribî 2 çay kadehi sıcak su
Kabartma tozu iki kutu

Darı Ekmeği Tarifi

Öncelikle kadınlar darı ununu kesinlikle eleyin. Derin bir kabın içine elenmiş darı unu, kabartma tozu, toz şeker, kabartma tozu, iki çay kaşığı tuz ilavesinden sonra iki yemek kaşığı tereyağı, zeytin yağı ,süt oda sıcaklığında olacak ve son olarak sıcak su ilavesi de yaparak tahta kaşıkla boza kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Evet kadınlar, tüm malzemeleri bir araya getirdikten sonra 24 veya 26 cm çapında bir kek kalıbının tabanına tereyağı yayıyor ve harcımızı üstüne döküyoruz. Son safhada rahatça kesilmesi için bıçakla hafif izler yapabilirsiniz. 200 derecede takribî 45 dakika veya 55 dakikada ekmeğiniz hazır kadınlar afiyet olsun.

ANEKDOT: Özellikle Karadeniz Bölge ’sinin bırakılmazlarından olan darı ekmeğini dilerseniz yarı buğday, yarı darı unu kullanarak yapabilir, daha yumuşak olmasını istiyorsanız hamuruna 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1-2 çorba kaşığı da yoğurt koyabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın