Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Damla Sakızlı Ve Çikolatalı Pasta

Damla Sakızlı Ve Çikolatalı Pasta

Damla Sakızlı Ve Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 pasta tabanı
  • 600 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 koli damla sakızlı vanilya ya da 2 parça hırpalanmış damla sakızı
  • 1 çay kadehi damla çikolata

Üzeri için

  • Çikolata sosu
  • Ceviz

Damla Sakızlı Ve Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Jelatini minik bir kaseye alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar su serpiştirip bekletin. Kremadan yarım çay kadehi kadarını ayırıp gerisini pudra şeker ve damla sakızlı vanilya ile geniş bir kasede katılaşıncaya kadar çırpın. Ayırdığınız kremayı bir cezvede ısıtın. Jelatini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın ve karışıma ilave ederek mikserle çırpın. Damla çikolatayı ilave edin ve spatula ile karıştırın. 8 cm ’lik pasta çemberi ile keki kesip çemberlerin tabanına yerleştirin. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine paylaştırın ve en az 3 saat derin dondurucuda bekletin. Pastayı alttan yukarıya doğru iterek kalıptan çıkartın ve servis tabağına aktarın. Üzerine çikolata sos dolaştırıp ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın