125 gr. tereyağı
1 su kadehi un
1 litre süt
1,5 su kadehi toz şeker
3 – 4 parça vurulmuş damla sakızı
Çilek reçeli ya da dilediğiniz bir reçel
Çilek reçeli
Rulo gofret
Huni biçimindeki servis kaselerinizin tabanına 1 tatlı kaşığı hoşlandığınız bir reçelden koyun ve derin dondurucuya koyup 5 – 10 dakika dondurun.
* Bizim kullandığımız kaselerden 8 adet çıkıyor.
Bir tencerede tereyağını eritin, tereyağı iyice eriyince, unu ilave edip renk alana kadar kavurun.
Ardından sütü ilave edip aralıksız karıştırarak kaynatın.
Süt kaynayınca şeker ve vurulmuş damla sakızını ilave edin, iyice karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kapatın.
Muhallebiniz hazır olunca derin dondurucudan çıkardığınız muhallebi kaselerinize hisse edin.
Üzerlerini de aynı reçelle ve rulo gofretle süsleyip servis edin.
Yayın tarihi Oct 10 2020Oct 10 2020Kategoriler TatlılarEtiketler 11.sezon, 5.bölüm, arda türkmen, arda’nın mutfağı, çilek reçeli, damla sakızı, damla sakızlı muhallebi, muhallebi, reçel, reçelli muhallebi, rulo gofret, süt, tarif, tatlı, tereyağ, toz şeker, un