Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,40
  • ALTIN
    %0,42
  • BIST
    %-0,38
Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi

Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi

Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi Malzemeleri

Muhallebisi için Malzemeler

125 gr. tereyağı
1 su kadehi un
1 litre süt
1,5 su kadehi toz şeker
3 – 4 parça vurulmuş damla sakızı

Tabanı için Malzemeler

Çilek reçeli ya da dilediğiniz bir reçel

Üzeri için Malzemeler

Çilek reçeli
Rulo gofret

Tabanı için;

Huni biçimindeki servis kaselerinizin tabanına 1 tatlı kaşığı hoşlandığınız bir reçelden koyun ve derin dondurucuya koyup 5 – 10 dakika dondurun.
* Bizim kullandığımız kaselerden 8 adet çıkıyor.

Muhallebi için;

Bir tencerede tereyağını eritin, tereyağı iyice eriyince, unu ilave edip renk alana kadar kavurun.
Ardından sütü ilave edip aralıksız karıştırarak kaynatın.
Süt kaynayınca şeker ve vurulmuş damla sakızını ilave edin, iyice karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kapatın.

Birleştirmek için;

Muhallebiniz hazır olunca derin dondurucudan çıkardığınız muhallebi kaselerinize hisse edin.
Üzerlerini de aynı reçelle ve rulo gofretle süsleyip servis edin.

  • 0 Sev
  • 0 Yorum Yaz
  • Tweetle
  • Paylaş

Yayın tarihi Oct 10 2020Oct 10 2020Kategoriler TatlılarEtiketler 11.sezon, 5.bölüm, arda türkmen, arda’nın mutfağı, çilek reçeli, damla sakızı, damla sakızlı muhallebi, muhallebi, reçel, reçelli muhallebi, rulo gofret, süt, tarif, tatlı, tereyağ, toz şeker, un

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın