Malzemeler
Üzeri İçin
Yapılışı
Damla sakızını derin dondurucuda donduralım. Havanda dövülmesi çok daha kolay olacaktır.
Tereyağını derin bir tencere de eritelim.
Üzerine unu ilave edelim.
Kısık ateşte un kokusu çıkana kadar rengi değişmeyecek şekilde tahta kaşıkla ezerek 2-3 dakika pişirelim. Un tereyağını tamamen çekecek.
Sonra sütü ilave edip tel çırpıcı ile sürekli karıştıralım. Bu aşamada ince tel süzgeçten geçirmeniz çok daha iyi sonuç verecektir.
Süzgeçten geçirdiğimiz karışımı tekrar ocağa alalım. Sürekli karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başladığı anda toz şekeri ilave edelim.
Kaynamaya başlayınca içine vanilyayı ve havanda dövdüğümüz damla sakızını ilave edip karıştıralım.
Daha sonra ocaktan alıp mikserle yaklaşık 5-6 dakika çırpalım. Ne kadar iyi çırparsak muhallebimiz o kadar güzel olur.
Hazırladığımız muhallebiyi kuplara paylaştıralım.
Oda sıcaklığına gelen muhallebileri buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
Damla Sakızlı Muhallebilerimizin üzerini arzuya bağlı tarçın, fındık ve fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Damla Sakızlı Muhallebilerimizi soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.